Alina Negru, General Manager, Emerson Romania: Investiția în gândirea critică a angajaților este la fel de importantă ca formarea lor tehnică | CEO + HR Roundtable

Abilitatea de a discerne, de a analiza logic și de a lua decizii devine o necesitate fundamentală pentru supraviețuirea și prosperitatea oricărei companii, în contextul valului de informații care tulbură mediul de business în fiecare zi, susține Alina Negru, General Manager, Emerson Romania.
„Este extrem de important să investim în a dezvolta gândirea critică a angajaților noștri: în a face diferența între bine și rău, între fake news și realitate, între manipulare și ce e cu adevărat bine pentru noi”, a spus Alina Negru în cadrul evenimentului ”HR Grow: 𝗖𝗘𝗢+𝗛𝗥 𝗥𝗼𝘂𝗻𝗱𝘁𝗮𝗯𝗹𝗲 – Cum își ajustează angajatorii din Transilvania modelele de business pentru a face performanță”, organizat de Revista CARIERE în luna mai în Cluj, în parteneriat cu ClujHub.
Spre deosebire de alte subsidiare Emerson, care se concentrează pe verticale specifice, centrul din Cluj-Napoca reprezintă un ecosistem complet. „Avantajul nostru competitiv este faptul că este unicul site în Emerson care combină partea de producție – pentru mai multe business unit-uri-, cu partea de inginerie și cu partea de servicii”, a explicat Alina Negru.
Această triadă – producție, inginerie, servicii (HR, financiar, IT, relații cu clienții) reprezintă atât un atu logistic, cât și un motor puternic pentru dezvoltarea de talente și pentru agilitate operațională.
Pentru angajați, acest model se traduce într-o ofertă de carieră foarte variată, de la programe de internship și poziții de operator, până la roluri de înaltă specializare în inginerie avansată sau servicii multilingve.
Performanța, în viziunea Emerson, este un rezultat direct al acestei integrări. „Structura aceasta ne permite să adresăm mult mai rapid diverse probleme”, a subliniat Alina Negru.
Referindu-se la bugetele de wellbeing, Alina Negru a punctat că la Emerson filosofia este diferită, iar implicarea angajaților este esențială.
Pe lângă programele de educație financiară, unde experți externi susțin trimestrial workshopuri despre managementul bugetului personal și investiții, compania se bazează pe o rețea internă de specialiști: cele șapte „Employee Resource Groups” sunt organizații voluntare, conduse de pasiunile comune ale angajaților – de la sustenabilitate la wellbeing.
Un exemplu remarcabil este inițiativa „Mental Health First Aiders”.
„Sunt colegi din diverse organizații, cu background în psihologie, care s-au oferit voluntar și au creat un cadru sigur unde angajații pot apela cu încredere”, a explicat Alina Negru. Această rețea de suport intern este completată de un parteneriat ce oferă fiecărui angajat cinci ședințe de consiliere psihologică gratuite.
Astfel, starea de bine devine o cultură vie, organică, susținută de companie, dar animată de oameni.
Speakerii celei de-a treia ediții a evenimentului 𝗖𝗘𝗢+𝗛𝗥 𝗥𝗼𝘂𝗻𝗱𝘁𝗮𝗯𝗹𝗲 au fost: Dr. Norina-Alinta Gâvan CEO, Administrator și Alina Iosif, HRBP, Wörwag Pharma România; Daniel Șologon, CEO & Președintele boardului și Gabriel Chirvase, HR Manager CEMACON; Alina Mureșan HR Director și Alin Ioanes, CEO, Rombat; Alina Negru, General Manager și Sînziana Mureșan, HR Director, Emerson România și Arnella Nechita Rotta, Director Executiv și Diana Handra, HR Director, Rottaprint.
Foto: Alina Negru