Cum îți construiești o strategie eficientă pentru o carieră de succes
O carieră de succes se construiește în timp, prin răbdare, flexibilitate, adaptabilitate și perseverență. În momentul în care pandemia de COVID-19 a devenit un obstacol în calea desfășurării activităților de lucru într-un ritm normal, rezolvarea sarcinilor de lucru s-a mutat în mediul online. După aproximativ doi ani de la începerea pandemiei, efectele schimbării mediului de lucru se îndreaptă către un rezultat negativ, din pricina lipsei de socializare și de interacțiune fizică dintre membrii unei comunități.
Un sondaj realizat de Genesis Property în luna februarie 2022, scoate la iveală necesitatea oamenilor de a relaționa, chiar și când vine vorba de îndeplinirea cu succes a sarcinilor de la birou. Astfel, 33% dintre respondenți susțin că lipsa interacțiunii și a colaborării fizice a avut efecte asupra evoluției profesionale, în timp ce, 83% recunosc faptul că lucrul de acasă le-a afectat relația cu echipă. Așadar, interacțiunea și colaborarea directă pentru rezolvarea diverselor proiecte de lucru are un impact major pentru a putea avansa pe scara profesională.
Munca de echipă aduce avantaje notabile atât angajatului, cât și angajatorului, din perspectiva faptului că ambele tabere au de câștigat. Pe de o parte, din punctul de vedere al angajatului, munca în echipă va reduce valorile de stres, anxietate și presiune acumulate pe durata conceperii, dezvoltării și realizării unui proiect important, fenomenul de burnout fiind principala cauză de a renunța la actualul job. Pe de altă parte, angajatorul poate forma echipa ideală pentru a completa și înțelege conceptul de lucru, sporind productivitatea. Prin urmare, încearcă mereu să-ți adaptezi strategia pentru a dobândi o carieră de succes, începând cu baza piramidei necesităților.
Alege un mediu de lucru potrivit
O evoluție constantă pe scara profesională implică consumarea zilnică a unor resurse importante, precum dedicarea timpului, implicare constantă și depășirea momentelor stresante. Conform piramidei lui Abraham Maslow, securitatea și siguranța personală se încadrează în categoria nevoilor de bază ale unui angajat, ceea ce înseamnă că un business potrivit va conștientiza importanța acestui aspect. Protecția sanitară, dezinfectarea și păstrarea unui mediu curat, cu facilități variate, au devenit variabile care nu pot fi ignorate de către antreprenorii sau managerii companiilor de afaceri, deoarece cresc șansele de a relua sistemul clasic de lucru.
Spre exemplu, omul de afaceri Liviu Tudor a încercat să rescrie standardele, în ceea ce privește biroul viitorului, prin intermediul conceptului IMMUNE Building Standard™, o certificare pentru clădiri, care conține peste 100 de măsuri sanitare, de inginerie, arhitectură și operaționale. Pentru a oferi o experiență de lucru sănătoasă, IMMUNE™ pune la dispoziție antreprenorilor și proprietarilor clădirilor de birouri toate ustensilele necesare, cu scopul de a crea un mediu dominat de siguranță și confort. Gândit preponderent pentru a acorda încredere membrilor comunității de lucru, conceptul scoate în evidență ideea de clădire sănătoasă prin optimizarea spațiului, eliminarea plasticului sau tehnologii avansate pentru purificarea apei și a aerului.
Continuă dezvoltarea calităților profesionale
Cu siguranță drumul către obținerea unei cariere de succes este presărat cu o mulțime de provocări și piedici. Odată ajunși în punctul dorit, majoritatea angajaților vor realiza faptul că menținerea pe linia de plutire și dezvoltarea continuă a cunoștințelor profesionale au o pondere mai importantă pe termen lung. Un job capabil să aducă stabilitate financiară presupune să ieși din zona de confort, deoarece resursa cea mai importantă a unui business de succes sunt chiar oamenii. Astfel, într-o lume unde competiția apare la fiecare pas, inspirația pentru dezvoltarea personală poate să vină din lucruri simple, precum participarea la diverse cursuri specializate pe domeniul de activitate, workshopuri, precum și consultarea unor surse de informare sigure.
Tratează orice eșec ca un succes
Încrederea constituie o resursă personală demnă de apreciat, întrucât funcționează asemenea unui motor funcțional. Atunci când este alimentat de gânduri pozitive și încurajări, chiar dacă situația dată tinde să aibă un rezultat nefavorabil, motorul se îndreaptă către inovație și perseverență. Pe cealaltă parte a monedei, negativitatea atrage după sine presiune și stări de anxietate, care reduc productivitatea la birou. Prin urmare, tratează fiecare încercare, reușită sau eșuată, într-o manieră pozitivă, o experiență de pe urma căreia poți extrage doar punctele importante. Pe termen lung, cultivarea talentelor personale va deveni o metodă eficientă în procesul de consolidare a unei cariere de succes.
Pe o scară a importanței, conceptul de people centricity pune preț pe integrarea angajaților talentați în procesul de a lua decizii importante în cadrul companiei, pentru a demonstra faptul că diversitatea a încetat să mai fie doar o simplă opțiune. Din contră, persoanele care fac parte dintr-o comunitate unită prin siguranță și încredere reprezintă o parte solidă a oricărui plan de afaceri.
Sursă foto: Shutterstock