Ai fost numit manager si trebuie sa colaborezi cu vechea echipa: cum trebuie sa procedezi
OK, ai devenit manager, dar odata ce bucuria numirii se termina si se goleste si paharul de sampanie, este momentul sa iti faci calcule. Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa iti convingi staff-ul ramas de pe vremea fostului manager ca esti persoana potrivita ca sa faci treaba.
Revista Fortune prezinta situatia lui Ryan Rush, managerul unei divizii din cadrul companiei O'Neill. El avea 21 de angajati si divizia era neperformanta. Pentru a-si pune ideile in aplicare, Rush a intampinat o rezistenta darza din partea subordonatilor sai.
Scandaluri, certuri si discutii cu CEO-ul companiei in care il faceau praf pe Ryan. Cam asta faceau angajatii sai. Situatia lui Ryan era ingrata dar, deloc neasteptata.
Ce trebuie sa faci intr-o asemenea situatie?
In primul rand, trebuie sa faci cumva sa te apropii de angajatii tai, intrebandu-i ce asteapta de la companie si sa intelegi relatia dintre ei si locul de munca si cat de mult sunt dispusi sa investeasca in acel job.
Apoi, trebuie sa iti asiguri stafful ca toate intelegerile pe care le-a avut cu fostul manager vor ramane intacte. Cand ai ajuns la noi, unde te-ai gandit ca vei ajunge? De ce ai vrut sa te angajezi la noi? Acestea sunt cateva din intrebarile pe care trebuie sa i le pui angajatilor.
Mai mult, managerul trebuie sa stabileasca o anumita relatie cu angajatii cheie, care sunt lideri de opinie si care sunt nemultumirile provocate de fostul manager.
Trebuie sa fii atent si la taskurile pe care le distribui membrilor echipei tale si sa stii la perfectie fiecare de ce este in stare.
In cazul lui Rush, acesta s-a apucat sa invete cat mai mult despre cultura organizatiei si sa intemeieze un anumit raport cu echipa lui. Rush i-a luat la intrebari pe cei 21 intr-o sedinta, a facut niste schimbari, iar angajatii care s-au plans CEO-ului, in cele din urma, au parasit compania.